Welkom bij Speedway-Tilburg!

Wij zijn een vereniging voor radiografisch bestuurbare auto's in Tilburg. Opgericht op 4 augustus 2011 en inmiddels uitgegroeid tot een vereniging waar je kan racen op ons kunstgrascircuit en kan crawlen op ons crawlerparcour. We zijn een vereniging voor jong en oud, voor proffesioneel en beginner. Iedereen is welkom!

Wil je een keer kennis met ons komen maken? Mail dan gerust naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Planning 2024

Voor het jaar 2024 hebben we weer een mooie planning gemaakt. Er staan weer 4 wedstrijden op de planning, we organiseren een open dag, clubdagen en andere leuke clubactiviteiten. Bij de meeste activiteiten zijn naast leden ook gastrijders of bezoekers welkom. Dit vind je in onderstaande planning terug. Voor de wedstrijden moet je jezelf opgeven om mee te kunnen doen. Houdt hiervoor onze sociale media in de gaten en schrijf je in!

Foto planning 2024 3

Ieder jaar organsieren we een aantal wedstrijden op ons circuit en crawlerbaan. Alle wedstrijden zijn openbaar en daarmee zijn gastrijders ook welkom. Gezelligheid staat bij onze wedstrijden op één! Opgeven voor onze wedstrijden kan via onze sociale media (Facebook). Hierop publiceren wij vier weken voorafgaand aan de wedstrijd een link om je aan te melden. Op deze pagina vind je meer over onze wedstrijden en vind je de reglementen terug.


Races - circuit

Op ons circuit rijden we verschillende races. Alle races zijn openbaar en zowel voor leden als gastrijders toegankelijk, gastrijders betalen hiervoor €10,- inschrijfgeld. De races worden gereden in vier verschillende klasses:

 1. 1/8
 2. 1/10 2wd
 3. 1/10 4wd
 4. Jeugdklasse (t/m 12 jaar) (zonder MYlaps)

Afhankelijk van het aantal deelnemers maken we meerdere poules binnen een klasse. De positie die je hebt in de race, wordt bepaald aan de hand van twee kwalificatie heats. Een kwalificiatie rijd je op basis van je gemiddelde rondetijden, de beste telt. Aan de hand van deze rondetijden word je positie bij de start en de indeling in een poule bepaald. Zo rij je altijd tegen gelijkwaardige tegenstanders. Na de kwalificatie starten we met het rijden van finales (heats). Deze finales rij je met je eigen poule die bestaat uit maximaal 9 auto's. We rijden 3 finales waarvan de beste 2 tellen. Zo bepalen we de winnaar van de wedstrijd.

MYlaps systeem

Om aan de wedstrijden mee te kunnen doen heb je een transponder nodig in je auto van MYlaps. Deze transponder monteer je in je auto en registreert je rondetijden en positie op het circuit. Zo kunnen we zien op welke plek je staat. Je dient een eigen tranponder te hebben om mee te kunnen doen met de wedstrijden. Bij Speedway-Tilburg wordt gereden met het RC4 systeem van MYlaps, je transponder moet hiermee kunnen werken. De volgende tranponders werken op ons systeem: RC4 pure, RC4 hybrid en RC4 pro. 

Het wedstrijdregelement voor onze races vind je hier: wedstrijdreglement circuit

De geplande wedstrijden en het inschrijven voor onze wedstrijden vind je hier: wedstrijden circuit


Behendigheidsproeven - crawlerbaan

Op onze crawlerbaan organiseren we behendigheidsproeven waarbij poortjes je over de meest uitdagende stukken van ons parcour loodsen. De behendigheidsproeven worden gereden in twee klasses:

 1. Klasse 1
 2. Klasse 2
 3. Jeugdklasse

Bij de behendigheidsproeven ga je het parcour rijden en volgt daarbij de aanwezige poortjes. De poortjes brengen je op de meest uitdagende plekken van ons parcour. Het is aan jou om je auto tussen de poortjes door te rijden. Het poortje bestaat uit twee paaltjes met daarbij op ieder paaltje een knikker. De knikker bepaald of je goed door het poortje rijdt. Valt de knikker eraf, levert dit strafpunten op. Als de deelnemer een marker raakt, hij de auto om laat vallen of vast komt te zitten krijgt de deelnemer strafpunten. Een deelnemer kan ook pluspunten verdienen. Wie aan het einde de minste strafpunten heeft, is de grote winnaar.

Het wedstrijdreglement voor onze behendigheidsproeven vind je hier: wedstrijdreglement behendigheidsproeven

Het circuit van Speedway-Tilburg is gemaakt voor elektrisch aangedreven off-road rc auto's in de schaal 1/8, 1/10 en kleiner. Het circuit is gemaakt van laagpolig kunstgrastapijt en geeft een mooie afwisseling van snelle stukken en technische bochten. De baan heeft uitdaging voor de ervaren racers maar geeft ook ruimte aan beginnende bestuurders op onze vereniging. Het circuit geeft ruimte om op een gezellige en uitdagende manier je hobby uit te oefenen. Voor jong, oud, beginnend en ervaren rijders. 

Alle rijders staan op een rijdersstelling van 3 meter hoog vanuit waar je goed zicht hebt op het gehele circuit. De rijdersstelling is voorzien van twee trappen, een pitstraat en afrastering. Op de rijdersstelling is plaats voor maximaal 12 rijders. Het circuit beschikt over meerdere sprongen, voor ieder wat wils. 

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die gebruikt maakt van ons circuit, dit ook met respect behandeld. Wij vragen iedereen om het afval netjes in de prullenbakken te gooien en tevens zich aan de regels te houden. Voor een compleet overzicht van onze regels op het circuit klik hier.


Gegevens:       
Baanbreedte: 3 meter
Baanlengte: 250 meter
Sprongen: 5
Hoogte rijdersstelling: 3 meter - 12 personen

Openingstijden:

Ons terrein is afgesloten en voor leden toegankelijk met een code. Leden hebben de vrijheid om te rijden waneer zij dat willen, 7 dagen per week. Op afspraak ben je van harte welkom om een keer kennis te komen maken en te rijden op ons circuit. Wil je een keer kennis met ons komen maken? Mail ons dan voor een afspraak.Wil je altijd toegang hebben tot het circuit dan kun je je hier als lid aanmelden. 

Adres:
Ons circuit is gevestigd langs het Brummenpad in Tilburg, dit is een fietsstraat. Hou je alsjeblieft aan de maximum snelheid van 30 km/u en verleen voorrang aan fietsers, scooters en wandelaars. Bij de ingang van de vereniging zijn enkele parkeerplaatsen beschikbaar voor de auto en is ook ruimte om je fiets te parkeren. We vragen je om enkel te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken. Een routebeschrijving naar ons circuit vind je hier.
 

Speedway-Tilburg is er speciaal voor iedereen die passie heeft voor de hobby en deze passie wil delen met andere hobbyisten. Op clubactiviteiten, meetings, open dagen, rijdagen en rijavonden komen alle leden bij elkaar om samen de hobby uit te oefenen en dit plezier met elkaar te delen. Door de hobby met elkaar te delen en samen te rijden leer je heel veel over je eigen auto, de hobby, de techniek en worden er zelfs vriendschappen opgebouwd. Saamhorigheid staat dan bij ons ook centraal tijdens al onze activiteiten, plezier staat op 1.

Contributie

De kosten van de contributie bedragen €30,- per kalenderjaar als je lid wordt vóór 1 september. Wordt je na 1 september lid, dan betaal je €15,- voor de resterende maanden. Per 1-1-2021 vragen wij tevens eenmalig €15,- inschrijfgeld, ongeacht wanneer je lid wordt. Door lid te worden van Speedway-Tilburg heb je een aantal voordelen ten opzichte van niet-leden.

 • Vrije toegang tot het circuit en crawlerparcour
 • Deelname aan clubuitjes
 • Deelname aan clubraces en behendigheidsproeven
 • Deelname aan clubactiviteiten
 • Inbreng over activiteiten, het circuit en het crawlerparcour
 • Jaarlijkse enquête over tevredenheid van de leden
 • Toegang tot de groepswhatsapp voor al je vragen en contact met de leden
 • Onderdeel van het Speedway-Tilburg team
 • 10% korting bij TRXXS-Winkel.nl op onderdelen

Met een groep rijden is natuurlijk veel leuker dan alleen rijden, je kent het wel. Bij de club leer je nieuwe mensen kennen, je bouwt eventueel vriendschappen op en je leert weer meer over je auto en dat allemaal terwijl je het naar je zin hebt!

Ik wil lid worden

Voordat je lid wordt vinden wij het fijn om eerst eens een keer kennis met je te maken en eens mee te komen rijden. Hierdoor kun je kijken of de club bij je past en je het rijden op een circuit of crawlerparcour daadwerkelijk leuk vind. Neem hiervoor contact met ons op voor het maken van een afspraak. Dit kan door ons een mail te sturen.

Als je het leuk vind om lid te worden van onze club en onderdeel uit te maken van ons team dan kun je hier (WORD versie om digitaal in te vullen) of hier (PDF versie) klikken om een aanmeldformulier te downloaden. Dit aanmeldformulier kan ingevuld en ondertekend worden en daarna worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De penningmeester zal je dan een mail sturen met een bevestiging en verdere informatie.