Ieder jaar organsieren we een aantal wedstrijden op ons circuit en crawlerbaan. Alle wedstrijden zijn openbaar en daarmee zijn gastrijders ook welkom. Gezelligheid staat bij onze wedstrijden op één! Opgeven voor onze wedstrijden kan via onze sociale media (Facebook). Hierop publiceren wij vier weken voorafgaand aan de wedstrijd een link om je aan te melden. Op deze pagina vind je meer over onze wedstrijden en vind je de reglementen terug.


Races - circuit

Op ons circuit rijden we verschillende races. Alle races zijn openbaar en zowel voor leden als gastrijders toegankelijk, gastrijders betalen hiervoor €10,- inschrijfgeld. De races worden gereden in vier verschillende klasses:

  1. 1/8
  2. 1/10 2wd
  3. 1/10 4wd
  4. Jeugdklasse (t/m 12 jaar) (zonder MYlaps)

Afhankelijk van het aantal deelnemers maken we meerdere poules binnen een klasse. De positie die je hebt in de race, wordt bepaald aan de hand van twee kwalificatie heats. Een kwalificiatie rijd je op basis van je gemiddelde rondetijden, de beste telt. Aan de hand van deze rondetijden word je positie bij de start en de indeling in een poule bepaald. Zo rij je altijd tegen gelijkwaardige tegenstanders. Na de kwalificatie starten we met het rijden van finales (heats). Deze finales rij je met je eigen poule die bestaat uit maximaal 9 auto's. We rijden 3 finales waarvan de beste 2 tellen. Zo bepalen we de winnaar van de wedstrijd.

MYlaps systeem

Om aan de wedstrijden mee te kunnen doen heb je een transponder nodig in je auto van MYlaps. Deze transponder monteer je in je auto en registreert je rondetijden en positie op het circuit. Zo kunnen we zien op welke plek je staat. Je dient een eigen tranponder te hebben om mee te kunnen doen met de wedstrijden. Bij Speedway-Tilburg wordt gereden met het RC4 systeem van MYlaps, je transponder moet hiermee kunnen werken. De volgende tranponders werken op ons systeem: RC4 pure, RC4 hybrid en RC4 pro. 

Het wedstrijdregelement voor onze races vind je hier: wedstrijdreglement circuit

De geplande wedstrijden en het inschrijven voor onze wedstrijden vind je hier: wedstrijden circuit


Behendigheidsproeven - crawlerbaan

Op onze crawlerbaan organiseren we behendigheidsproeven waarbij poortjes je over de meest uitdagende stukken van ons parcour loodsen. De behendigheidsproeven worden gereden in twee klasses:

  1. Klasse 1
  2. Klasse 2
  3. Jeugdklasse

Bij de behendigheidsproeven ga je het parcour rijden en volgt daarbij de aanwezige poortjes. De poortjes brengen je op de meest uitdagende plekken van ons parcour. Het is aan jou om je auto tussen de poortjes door te rijden. Het poortje bestaat uit twee paaltjes met daarbij op ieder paaltje een knikker. De knikker bepaald of je goed door het poortje rijdt. Valt de knikker eraf, levert dit strafpunten op. Als de deelnemer een marker raakt, hij de auto om laat vallen of vast komt te zitten krijgt de deelnemer strafpunten. Een deelnemer kan ook pluspunten verdienen. Wie aan het einde de minste strafpunten heeft, is de grote winnaar.

Het wedstrijdreglement voor onze behendigheidsproeven vind je hier: wedstrijdreglement behendigheidsproeven