Wanneer u op zoek gaat naar een radiografisch bestuurbare auto's is er een breed scala aan keuze. Verschillende merken zijn met verschillende modellen op de markt. Bij onze club worden met verschillende modellen gereden, de buggy's schaal 1/10 en 1/8 zijn enorm in trek. Om een goede keuze te kunnen maken welke auto voor u het beste is, is het belangrijk om vooraf te kijken waar u wil gaan rijden. Indien u in de bossen wil klimmen en op moeilijke wegen wilt gaan rijden is een crawler wellicht iets voor u. Bij onze vereniging hebben wij daar zelfs een apart parcour voor. Bij ons op het circuit is een buggy een aanrader. 

We laten hier een aantal modellen zien, die bij onze vereniging veel gebruikt worden:

Buggy 1/10

Een buggy is bij Speedway-Tilburg de meest voorkomende auto. Buggy's rijden er in de schaal 1/8 en 1/10 en zijn onwijs snel met een perfecte wegligging. Een buggy 1/10 kenmerkt zich door zijn fijne rijeigenschappen, een buggy ligt namelijk strak op de baan, springt geleidelijk, is snel in de bochten en is stabiel op een recht stuk. Al met al een hele fijne wagen die ook nog eens goed is af te stellen om hem zo helemaal naar uw eigen wens aan te passen. Houdt je van strakke lijnen, veel snelheid en een goed stukje sturen? Dan is een buggy 1/10 zeker iets voor u! 

Buggy 1/8

Een buggy is bij Speedway-Tilburg de meest voorkomende auto. Buggy's rijden er in de schaal 1/8 en 1/10 en zijn onwijs snel met een perfecte wegligging. Een buggy 1/8 is wat ruiger en ligt als een blok op het circuit. Afstelling is bij een 1/8 belangrijk maar net wat minder belangrijk dan bij een 1/10. Een buggy 1/8 wordt gekenmerkt door een stevige bouw, veel power en geweldige prestaties. Hou je van snelheid, strakke lijnen en leuke duels dan is een 1/8 buggy zeker iets voor jou.

 Short course

Short course auto's zijn degelijke modellen die erg populair zijn. Ze zijn goed en snel voor elk terrein. Het short course model dat bij ons veel wordt gebruikt is de Traxxas Slash (2wd en 4wd). Een short course kan qua wegligging vergeleken worden met een buggy, een prima wegligging dus. In de lucht is een short course stabiel maar een buggy is in de lucht beter. Houdt u van lekker racen, springen, driften en een dosis behendigheid dan is een short course truck zeker iets voor u!

Traxxas TRX-4 Defender

De Traxxas TRX-4 Defender is in 2018 op de markt gekomen in Nederland en heeft daarmee de markt een boost gegeven. Met deze crawler kun je allerlei behendigheidsproeven doen, niks is te gek. Water, modder, stenen, gras, duinen en bos kan allemaal. Bij onze vereniging is dit de meest gebruikte crawler op het moment en hij beschik dan ook over een aantal opties. Zo kunnen de differentiëlen onafhankelijk van elkaar gelockt worden en tevens kan er tussen twee snelheden gewisseld worden. Een bijkomend voordeel van deze auto zijn de tal van opties en upgrades van Traxxas en andere merken als Proline, RC4WD en Absima.

 

Indien u meer informatie wil over de hobby of een type auto kunt u altijd een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.